s het wel goed voor mijn laptop als ik een zwaardere accu gebruik?

Als u met ‘zwaarder’ meer capaciteit bedoelt, dan mag dit zeer zeker en is dit zelfs aan te bevelen om meer werktijd te verkrijgen. U hoeft niet bang te zijn dat uw laptop hierdoor meer belast wordt of overmatige hitte ontwikkelt. Als uw originele accu een capaciteit had van 4400mAh, dan betekent dit dat er twee packs van 2200mAh cellen parallel zijn geschakeld. Heeft uw nieuwe accu een capaciteit van 4800mAh, dan betekent dit alleen dat er nu individuele cellen van 2400mAh capaciteit zijn gebruikt. Heeft uw vervangende accu aanzienlijk meer capaciteit dan de originele accu, dan betekent dit dat er meer cellen zijn ingezet. Als voorbeeld nemen we de Acer Travelmate 3200; hiervoor is een originele accu van 4800mAh met zes cellen beschikbaar (2x 3-packs van elk 2400mAh), maar ook een negen-cel accu van 6600mAh (3x 3-packs van 2200mAh). Dit betekent wel dat deze accu fysiek groter is en wat verder uit de notebook steekt, als een soort verhoogd voetje. Dit is ook het geval bij gsm accu’s met hogere capaciteit, waar dan soms een groter afdekklepje voor het batterijvak wordt meegeleverd.

Published

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *